Jeg kan tilby ulike workshops som omhandler:
• det å skrive refleksjonstekster
• barriere og scenekrekk.
I begge tjenestene tilbyr jeg lengde og omfang tilpasset etter behov.
Workshop refleksjonstekster
En viktig del av kunstnerisk utvikling er evnen til å reflektere i etterkant av sin
kunstneriske praksis. Det er noe jeg brenner for å lære bort. Workshopen handler om å reflektere i etterkant rundt hva, hvordan og hvorfor ting er gjort, har hendt eller oppdaget i kunstnerisk praksis. Dette krever et subjektivt nærvær og en bevisstgjøring rundt eget handlingsrom. Lengde og omfang kan tilpasses etter behov. Mitt mål er at både studentene selv og andre kan lære av hverandres refleksjoner innenfor kunstnerisk praksis.
Workshop barrierer og sceneskrekk
For mange innbefatter sceneskrekk en frykt for å snakke i forsamlinger, holde foredrag eller innlegg som for mange erfares som ubehagelig. Hvordan komme seg klar av et slikt ubehag er et gjennomgående tema i min workshop. Sceneskrekk kan for mange påvirke både personlige og profesjonelle muligheter på ulike måter. Vi skal la oss inspirere av min bok som bl.a fokuserer på sceneskrekk som en verkebyll og en barriere.
Det å formidle og å fremføre et budskap handler om to perspektiver:
– Det ene er forberedelser i forkant i det jeg kaller det lange perspektivet som innbefatter utvikling og bearbeiding av det som skal formidles og utøves.
– Det andre er selve framførelsen – det som gjøres der og da i øyeblikket på podiet eller scenen.
Her vi skal undersøke eget handlingsrom før vi skal trene på å entre podiet eller scenen på en tryggere måte. Gode forberedelser i forkant er viktig å ha med seg i det vi skal fokusere mest på nemlig det korte perspektivet. Målet er å få begge perspektivene til å gå sømløst i hverandre. Workshopen fokuserer på sceneskrekk som et mulighetsrom og ikke et skrekkscenario som kan være det mange føler.